Sorteer op

Vilten Sjaals

Sinds 2007 importeert MooiVilt vilten producten vanuit Nepal.  1 á 2 keer per jaar reist Hilda af naar een viertal ateliers waar zij al jaren trouw zaken meedoet.  

In het viltatelier van Kiran en Bisnu worden de vilten sjaals vervaardigd. Alle met de hand gevilte sjaals die we verkopen komen uit dit atelier. Het bedrijf heeft zich o.a. gespecialiseerd in het vervaardigen van onder andere vilten sjaals maar bv ook de vilten manden en vilten baskets die wij daar ook laten maken. Alle vilten sjaals die wij verkopen, evenals de vilten manden en vilten baskets komen van dit bedrijf. Jaarlijks bezoek ik dit viltatelier en we zijn door de jaren heen al heel vertrouwd met de locatie. Het personeelsverloop is klein, daardoor altijd weer leuk om deze mensen na een jaar weer te zien. 

Jaarlijks ga ik, Hilda, op bezoek bij dit bedrijf dat gespecialiseerd is in het vervaardigen van vilten sjaals. Er werken ongeveer 40 mensen in vaste dienst. Ieder jaar wijzigt de collectie in kleuren maar ook in designs. Omdat ik regelmatig het viltatelier in Nepal bezoek en de producten bespreek kan ik rekenen op een goede kwaliteit. De vrouwen die de sjaals vervaardigen krijgen jaarlijks een extra bonus uitgekeerd om ze te bedanken voor hun inzet voor mijn bedrijf. 

Alles vilten producten wordt gemaakt van 100% schapenwol.  Vóór de gekaarde wol bij het atelier komt wordt de schapenwol komt op aanvraag in de juiste kleur geverfd bij een bedrijf dat zich daarin heeft gespecialiseerd. Met de (gekleurde of ongekleurde) merino wol wordt gevilt en verwerkt tot onze prachtige vilten sjaals. De wol is afkomstig van merinoschapen uit Nieuw-Zeeland (voor de vilten manden en baskets) en Australië (zachte wol voor de sjaals).
Deze met de hand gevilte producten worden gemaakt van 100% schapenwol

Eigenschappen van deze sjaals: Heerlijk warm en comfortabel. De vilten sjaal houdt de warmte goed vast. De wol en de zijde laten weinig tot geen wind door. Doe de sjaal met een paar slagen om je nek, vouw de uiteinden over de borst en sluit je jas. Je voelt direct de warmte in de hals en nek. 

Wasadvies: Weinig wassen, alleen indien nodig. Op de hand in een bak met lauw water. Weinig tot geen zeep gebruiken. Niet laten staan in het water. Lichte druk met de hand, niet wringen. Uitspoelen en in een handdoek rollen om het meeste vocht te verwijderen. Liggend of dubbel opgehangen laten drogen. Geen wasknijpers gebruiken. Strijken op wol stand. 

© 2015 - 2024 MooiVilt | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel