Over MooiVilt

In 2006 ben ik met mijn man op reis gegaan naar Nepal na een drukke privé- periode. Ik had sinds enige tijd een eigen interieur- en adviesbureau gestart om van huis uit mensen te helpen bij aanpassingen van inrichting van hun woning. We hadden nog niet zo lang een samengesteld gezin en veel drukte in en om huis.  Een reden voor ons om een keer samen op reis te gaan. Het werd Nepal.

Daar is mijn leven compleet veranderd. Doordat ik in aanraking kwam met mensen die zo graag producten wilden verkopen en ik de armoede zag wilde ik daar iets mee gaan doen. Opeens leken die interieurs van mensen in Nederland zo onbelangrijk tegenover de eenvoud en armoede waarmee ik werd geconfronteerd. En ik was gelijk verliefd op allerlei vilten producten die te koop waren, maar ik was ook erg enthousiast over de mogelijkheid om zelf producten te laten maken die voor de Nederlandse markt beter geschikt waren. Ook de kwaliteit zou ik later kunnen verbeteren door op de afwerking en kleurkeuze te letten. Het groen wat ik bestelde was soms totaal ander groen dan wat ik kreeg. “Groen is toch groen” was hun redenering. Daarin zijn grote stappen gemaakt.

Door vanaf die tijd me helemaal op het vilt te gooien ging ik alle jaren minimaal 2 x per jaar naar Nepal. Daardoor leerde ik de mensen goed kennen en ook onderscheid te maken tussen bedrijven die goed voor hun personeel zorgen. Al veel jaren kom ik bij dezelfde leveranciers waardoor een vriendschappelijke manier van zakendoen hebben ontwikkeld. Steeds wanneer ik weer in Nepal kom logeer ik bij mijn Nepalese vrienden/zakenrelatie. Deze mensen zorgen dat de goederen verpakt en verzonden worden en dat de bedrijven hun geld op tijd krijgen nadat de producten zijn afgeleverd voor transport naar Nederland.

Al vele jaren sta ik op beurzen, fairs en leuke markten zoals de Weversmarkt in Hoorn. Wat ik erg leuk vind is het verkopen van vilten balletjes en lappen. De mogelijkheden zijn zo veelzijdig en verrassend dat ik nog steeds allerlei ideeën heb met wat je ermee zou kunnen doen. Van lappen kun je tassen maken, kussens, meditatiekussens, iPad hoezen, portemonnees etc. De balletjes zijn zo decoratief voor slingers, onderzetters en kleden, dat ik het leuk vind om mensen te inspireren met voorbeelden waar ik vaak druk mee ben.

Ook heb ik lange tijd veel winkels voorzien van vilten artikelen en heb nog steeds een vaste klantenkring waaraan ik lever en soms ook grote bestellingen regel. Steeds vaker komen maatwerkopdrachten binnen en dat is erg leuk om te doen. Meedenken met wat mensen wensen, zoals een ballenkleed welke afmeting? Welke kleuren? Ik heb veelzijdig werk en daar geniet ik nog altijd van. Ik hoop dit werk nog lang te kunnen doen en niet in de laatste plaats voor de mensen die ik in Nepal kan helpen door opdrachten te geven voor het produceren van vilt dat ik hier goed kan verkopen.

 

Hilda Riesebos Eigenaar van MooiVilt

 

© 2015 - 2024 MooiVilt | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel